Ъгълът на стаята е едно от най – предпочитаните места за поставяне на по – обемни мебели. Така пространството е най – добре оползотворено, меката мебел може да се разположи удобно и практично и да се впише добре в интериора на стаята без да пречи и остава достатъчно свободно място. Ето защо и ъгловите дивани за дневната са толкова предпочитани.Ъгловите дивани за практични както за големи, така и за малки помещения. Те предлагат повече места за сядане и не се губи единият ъгъл както би станало при използването на прав диван. Това е основното им предимство когато биват избирани за малки всекидневни.Ако дневната ви е достатъчно голяма диванът може да бъде разположен и в средата на помещението. Така елегантно ще зонирате стаята с помощта на меката мебел като може да обърнете дивана към ТВ къта, а зад него да остане трапезната част.


Ако стаята не разполага с много място обаче, задължително сложете дивана до стената в избран от вас ъгъл като може да го съчетаете както с малка холна масичка, така и с трапезна маса.


По отношение на дамаската има голямо значение в кое помещение и с каква цел ще бъде използван диванът. Ако той ще се намира в трапезарията изберете плат, който ще се почиства лесно и не пропива течности и замърсявания. Същото важи и ако имате малки деца или домашни любимци.


Дамаските на дивана могат да бъдат от естествени материали като лен, вълна, памук, кожа, коноп. Както и от изкуствени като полиамид или полиестер. Първите са екологични, дишащи и красиви, но имат неприятното свойство да се свиват. Синтетичните материали са по – евтини и по – издръжливи, не подлежат на свиване.