Спалня в зелено

Зеленият цвят се асоциира със свежест, здраве, хармония, спокойствие. Спалнята в зелено създава уютна и приятна атмосфера, отлична за почивка и сън.

Според психолозите зеленият цвят има силен благоприятен ефект върху човешката психика и помага за намаляване на напрежението и умората. Той не натоварва очите и мозъка и осигурява пълноценна почивка, което е особено важно за спалното помещение.

За да създадете топъл, спокоен и уравновесен интериор заложете на бледи и светли зелени тонове като: шам фастък, зелена ябълка, лайм, маслина. Те отлично се комбинират с бежово, кафяво, жълто.Светлозелените нюанси създават топла и уютна атмосфера в спалнята. Подходящи са за малки и тесни помещения, както и такива, в които липсва естествена светлина.Комбинират се перфектно със светло дърво, земни и топли нюанси.

Наситените, тъмнозелени тонове създават дълбока и драматична атмосфера. Те са чудесен избор за слънчеви помещения, но биха могли да се използват успешно и в по-тъмни спални, като се има предвид, че основното предназначение на стаята е за сън и времето, което прекарваме в нея е предимно през тъмната част на денонощието.В малка спалня комбинирайте зеленото с бяло или слонова кост, оставете прозорците открити или използвайте тънки пердета, които през деня стоят прибрани. Може да декорирате стената с 3D фототапет, които ще увеличи визуално пространството.Модерната спалня залага на измурудено зелено, тюркоаз, мента, маслина в комбинация с бежово и естествено дърво.